Blogs 1-10 van totaal 107 weergegeven.

Regenblog

Frisse start!

Frisse start!

Wij hebben een frisse start gemaakt!  Vanmorgen werden alle kinderen in een wasstraat van teamleden ontvangen voor een frisse start van het nieuwe schooljaar! We gaan er weer een topjaar van maken. 

Fijne vakantie!

Fijne vakantie!

Wij wensen iedereen een hele fijne zomervakantie toe en hopen jullie weer fris en gezond te zien aan het begin van het nieuwe schooljaar! Fijne vakantie!!

Dag van de duurzaamheid!

Dag van de duurzaamheid!

Deze maand heeft onze school meegedaan aan de dag van de duurzaamheid. Klimaat en milieu zijn belangrijke onderwerpen, zowel op school als bij de kinderen thuis. De kinderen hebben daarom met het project 'Wij doen het groen' (opgestart door de gemeente Son en Breugel) nagedacht over projecten die bijdragen aan een duurzame gemeente en wereld. Op vrijdag 10 mei hebben de kinderen daarom op een leuke manier gewerkt aan dit onderwerp.  In de groepen 1 t/m 4 zijn de kinderen aan de slag gegaan met het recyclen van afval en het bespreken van de gevolgen van dit afval.  Ook kwam er een imker op bezoek die heeft uitgelegd waarom bijen zo belangrijk zijn voor de natuur en voor ons als mensen. De kinderen hebben de ochtend afgesloten met het proeven van heerlijke honing hmmmm. De groepen 5 tot en met 8 zijn samen met een redacteur van De MooiSonenBreugelkrant aan de slag gegaan met het vullen van een krant. Iedere groep heeft een mooie pagina gemaakt die gaat over het thema duurzaamheid. Het was een leuke, leerzame dag!  

Fijne feestdagen en een mooi 2019!

Fijne feestdagen en een mooi 2019!

We wensen iedereen hele fijne feestdagen toe en een mooi 2019 vol kansrijke momenten! Team OBS De Regenboog

I ❤️Ukelele

I ❤️Ukelele

  Muziekonderwijs is van belang. UIt onderzoek is gebleken dat het bespelen van een instrument niet alleen leuk is, maar ook bijdraagt aan de motorische ontwikkeling en de ontwikkeling van het kinderbrein. Het samenspelen verbindt, versterkt sociale vaardigheden en, niet onbelangrijk, muziek draagt bij aan betere schoolprestaties. Het bovenstaande wordt ook onderschreven door Openbare basisschool De Regenboog in Breugel. Zij hebben echter middels het project ‘I ❤️Ukelele’ een belangrijk nieuw resultaat toe kunnen voegen: het spelen van een instrument bevordert het competentiegevoel van kinderen. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan 21e eeuwse vaardigheden.   Leerlingen vanaf groep 5 leren op De Regenboog met elkaar de ukulele te bespelen. Middels een duidelijke en aansprekende presentatie leren ze niet alleen iets over de geschiedenis van de ukelele maar ook hoe ze het instrument kunnen stemmen en bespelen. Na de presentatie kunnen de leerlingen al drie akkoorden spelen. Vervolgens kunnen ze zich zelfstandig verdiepen middels een tweede presentatie. In deze presentatie leren ze nog meer akkoorden en verschillende manieren van aanslaan. De presentatie is oneindig en nodigt uit tot aanvullen door de kinderen zelf. Muziek onderwijs wordt op deze manier niet alleen leerkracht onafhankelijk, leerlingen krijgen ook de kans zich competent te voelen en hun talenten te ontwikkelen. Muziekonderwijs is van belang. UIt onderzoek is gebleken dat het bespelen van een instrument niet alleen leuk is, maar ook bijdraagt aan de motorische ontwikkeling en de ontwikkeling van het kinderbrein. Het samenspelen verbindt, versterkt sociale vaardigheden en, niet onbelangrijk, muziek draagt bij aan betere schoolprestaties. Het bovenstaande wordt ook onderschreven door Openbare basisschool De Regenboog in Breugel. Zij hebben echter middels het project ‘I ❤️Ukelele’ een belangrijk nieuw resultaat toe kunnen voegen: het spelen van een instrument bevordert het competentiegevoel van kinderen. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan 21e eeuwse vaardigheden. Meer informatie: http://platoolab.nl/  

Nieuwe radio uitzending

Nieuwe radio uitzending

De eerste radio uitzending van dit schooljaar staat online. Bezoek onze website, klik op het soundcloud logo boven aan de pagina om de uitzending te beluisteren.  We hebben een nieuw item toegevoegd, namelijk raad de zin! Weet jij van wie de 4 stemmen zijn? Lever je antwoord in, in de brievenbus in de kuil en win het gave Radio Regenboog Breugel t- shirt!

inloopavond

inloopavond

Donderdag, 11 oktober, staat de inloopavond gepland. Op deze avond is iedereen van harte welkom om tussen 18.00-19.00 uur op school te komen kijken. De kinderen laten dan aan u zien waar zij de afgelopen tijd aan gewerkt hebben. Het thema van de Kinderboekenweek 'Vriendschap' staat hierbij centraal.  Ook is er een kinderboekenbeurs. Kinderen mogen boeken meenemen om te verkopen voor een kleine prijs. 

Nieuwe KMR gekozen

Nieuwe KMR gekozen

Vandaag hebben alle kinderen die zich verkiesbaar wilden stellen voor de KMR een presentatie gegeven. Welke plannen hebben deze kinderen voor de KMR?  Na de presentaties is er in de groepen gestemd en met trots presenteren wij onze nieuwe KMR aan u......... Groep 5 Juka Groep 6 Emma Groep 7 Isabelle Groep 8 Pim  We gaan er weer een mooi jaar van maken vol goede nieuwe ideeën.      Links de nieuwe KMR, en rechts de oude KMR.  

We zijn weer begonnen!

We zijn weer begonnen!

Vanmorgen zijn we met z'n allen op het plein het nieuwe schooljaar begonnen!  We hebben er veel zin in, het wordt weer een mooi jaar.   

rapportgesprekken

rapportgesprekken

Maandag 25 en donderdag 28 juni staan de rapportgesprekken voor groep 1 t/m 7 gepland. U kunt u voortaan inschrijven via onze basisschool app, onder het kopje "schoolgesprek". U logt dan in met de voornaam van uw zoon/dochter en met wachtwoord uw eigen postcode. Wanneer u meerdere kinderen hebt, hoeft u maar met 1 kind in te loggen. U doorloopt de stappen in de app. Mocht de app niet werken, dan kunt u inloggen via de volgende link: https://inschrijven.schoolgesprek.nl/?s=799 Als u zelf niet inschrijft, deelt de leerkracht het gesprek in. Voor vragen kunt u terecht bij René  

[1-10][11-20][21-30][31-40][41-50][51-60][61-70][71-80][81-90][91-100][101-107] volgende