Blogs 1-10 van totaal 103 weergegeven.

Regenblog

I ❤️Ukelele

I ❤️Ukelele

  Muziekonderwijs is van belang. UIt onderzoek is gebleken dat het bespelen van een instrument niet alleen leuk is, maar ook bijdraagt aan de motorische ontwikkeling en de ontwikkeling van het kinderbrein. Het samenspelen verbindt, versterkt sociale vaardigheden en, niet onbelangrijk, muziek draagt bij aan betere schoolprestaties. Het bovenstaande wordt ook onderschreven door Openbare basisschool De Regenboog in Breugel. Zij hebben echter middels het project ‘I ❤️Ukelele’ een belangrijk nieuw resultaat toe kunnen voegen: het spelen van een instrument bevordert het competentiegevoel van kinderen. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan 21e eeuwse vaardigheden.   Leerlingen vanaf groep 5 leren op De Regenboog met elkaar de ukulele te bespelen. Middels een duidelijke en aansprekende presentatie leren ze niet alleen iets over de geschiedenis van de ukelele maar ook hoe ze het instrument kunnen stemmen en bespelen. Na de presentatie kunnen de leerlingen al drie akkoorden spelen. Vervolgens kunnen ze zich zelfstandig verdiepen middels een tweede presentatie. In deze presentatie leren ze nog meer akkoorden en verschillende manieren van aanslaan. De presentatie is oneindig en nodigt uit tot aanvullen door de kinderen zelf. Muziek onderwijs wordt op deze manier niet alleen leerkracht onafhankelijk, leerlingen krijgen ook de kans zich competent te voelen en hun talenten te ontwikkelen. Muziekonderwijs is van belang. UIt onderzoek is gebleken dat het bespelen van een instrument niet alleen leuk is, maar ook bijdraagt aan de motorische ontwikkeling en de ontwikkeling van het kinderbrein. Het samenspelen verbindt, versterkt sociale vaardigheden en, niet onbelangrijk, muziek draagt bij aan betere schoolprestaties. Het bovenstaande wordt ook onderschreven door Openbare basisschool De Regenboog in Breugel. Zij hebben echter middels het project ‘I ❤️Ukelele’ een belangrijk nieuw resultaat toe kunnen voegen: het spelen van een instrument bevordert het competentiegevoel van kinderen. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan 21e eeuwse vaardigheden. Meer informatie: http://platoolab.nl/  

Nieuwe radio uitzending

Nieuwe radio uitzending

De eerste radio uitzending van dit schooljaar staat online. Bezoek onze website, klik op het soundcloud logo boven aan de pagina om de uitzending te beluisteren.  We hebben een nieuw item toegevoegd, namelijk raad de zin! Weet jij van wie de 4 stemmen zijn? Lever je antwoord in, in de brievenbus in de kuil en win het gave Radio Regenboog Breugel t- shirt!

inloopavond

inloopavond

Donderdag, 11 oktober, staat de inloopavond gepland. Op deze avond is iedereen van harte welkom om tussen 18.00-19.00 uur op school te komen kijken. De kinderen laten dan aan u zien waar zij de afgelopen tijd aan gewerkt hebben. Het thema van de Kinderboekenweek 'Vriendschap' staat hierbij centraal.  Ook is er een kinderboekenbeurs. Kinderen mogen boeken meenemen om te verkopen voor een kleine prijs. 

Nieuwe KMR gekozen

Nieuwe KMR gekozen

Vandaag hebben alle kinderen die zich verkiesbaar wilden stellen voor de KMR een presentatie gegeven. Welke plannen hebben deze kinderen voor de KMR?  Na de presentaties is er in de groepen gestemd en met trots presenteren wij onze nieuwe KMR aan u......... Groep 5 Juka Groep 6 Emma Groep 7 Isabelle Groep 8 Pim  We gaan er weer een mooi jaar van maken vol goede nieuwe ideeën.      Links de nieuwe KMR, en rechts de oude KMR.  

We zijn weer begonnen!

We zijn weer begonnen!

Vanmorgen zijn we met z'n allen op het plein het nieuwe schooljaar begonnen!  We hebben er veel zin in, het wordt weer een mooi jaar.   

rapportgesprekken

rapportgesprekken

Maandag 25 en donderdag 28 juni staan de rapportgesprekken voor groep 1 t/m 7 gepland. U kunt u voortaan inschrijven via onze basisschool app, onder het kopje "schoolgesprek". U logt dan in met de voornaam van uw zoon/dochter en met wachtwoord uw eigen postcode. Wanneer u meerdere kinderen hebt, hoeft u maar met 1 kind in te loggen. U doorloopt de stappen in de app. Mocht de app niet werken, dan kunt u inloggen via de volgende link: https://inschrijven.schoolgesprek.nl/?s=799 Als u zelf niet inschrijft, deelt de leerkracht het gesprek in. Voor vragen kunt u terecht bij René  

buitengym

buitengym

Vandaag heeft groep 7-8 een alternatieve gymles gehad. Heerlijke verfrissende waterspelen! Genieten met dit mooie weer!

afsluiting thema "landen"

afsluiting thema "landen"

Donderdag 29 maart was het einde van het thema "landen". Dit thema werd afgesloten met een inloopavond en een foodmatket. Deze avond was erg gezellig. Ouders konden genieten van een hapje en een drankje. Daarnaast kon iedereen bekijken waar we de afgelopen periode aan gewerkt hebben.

foodmarket

foodmarket

Op donderdag 29 maart om 17.30 begint de foodmarket als afsluiting van het thema landen. Het is de bedoeling dat elk gezin een klein hapje maakt voor ongeveer 10 personen. Denk aan een klein tapashapje in de vorm van een voor- hoofd of nagerecht In de kuil hangen lijsten waarop u in kunt vullen wat u gaat maken en bij welk land of werelddeel dit hoort.  Op de dag zelf komt het eten op tafels in de kuil te staan zodat we met z'n allen onder het genot van een hapje of een drankje het werk van de kinderen kunnen bewonderen. In de klassen zullen de kinderen hun werk presenteren en kunt u zien, lezen en ervaren wat de kinderen hebben geleerd over Nederland (gr 1,2,3), Australië (gr 4/5), Groot Brittanie (gr 6) en de Verenigde Staten (gr 7/8). Iedereen is welkom!

open dag 2018

open dag 2018

Op zaterdag 24 maart zetten wij van 10.30 - 12.00 de deuren open voor geïnteresseerde nieuwe ouders en hun peuters. Leerkrachten, kinderen en ouders van De Regenboog en van kinderdagverblijf Op de Hoek staan u graag te woord en laten zien wat onze school zo bijzonder maakt. Maar we bieden u ook graag de gelegenheid om te komen kijken tijdens lestijd. Op woensdag 28 maart van 9.00 - 10.30 zetten we de deuren voor u en uw peuter open om een gewone dag in onze basisschool te zien. We zien u graag!

[1-10][11-20][21-30][31-40][41-50][51-60][61-70][71-80][81-90][91-100][101-103] volgende