Groep 2- 3

Groep 2- 3 Groep 2- 3 Groep 2- 3

April 2019

Van de carnavalsvakantie tot de meivakantie hebben we gewerkt aan het thema "sloot". 

We hebben samen gekeken welke dieren en planten er op, in en naast de sloot leven. Samen met groep 1/2 zijn we naar de Dommel gewandeld en hebben daar goed rond gekeken. Terug op school hebben we de waterkant geschetst. Daarna zijn we dieren en planten die rondom het water leven gaan schilderen en hebben we een mooi kuntswerk gemaakt op het raam.

In de hoeken hebben we nog water gezuiverd en proefjes gedaan met drijven en zinken. Een super leuk thema waar we weer heel veel gezien en geleerd hebben!

De komende periode gaan we verder werken over insecten en zal er ook een echte imker op school komen.

 

 

 

Februari 2019

Na de kerstvakantie zijn we gestart met het thema beroepen. Als eerste zijn we begonnen met het werken over de ambulance/ziekenhuis. In de tussenruimte was een ziekenhuis. De kinderen hebben zelf bedacht wat er allemaal in het ziekenhuis moest komen. Daar hebben ze vanalles voor gemaakt. Er zijn pillendoosjes gemaakt en zelfs gips. Er moesten dokterskleren komen en verband. Ze hebben een wachtkamer ingericht met stoelen, met boeken en speelgoed.  Er kwam een receptie waar je eerst aan moest melden. Na 2 weken waren ze toe aan een nieuw beroep. We hebben hier in de kring over gesproken en de kinderen wilden graag werken over de politie en de bakker. We zijn eerst over de politie gaan werken. In de klas kwam een politiehoek en de politie kwam op bezoek in de klas.  Dit was natuurlijk helemaal geweldig en zeer indrukwekkend. Hierna was de bakker aan de beurt. De bakkershoek was erg leuk. Van brooddeeg hebben de kinderen donuts gemaakt om te verkopen in de bakkershoek. We zijn op bezoek geweest bij een echte bakkerij waar de mama van Jens werkt. Het was heel interessant. We zijn tussendoor nog naar het bedrijf van de moeder van Daan geweest (kralen) en is de moeder van Maria komen vertellen over haar werk bij kentalis. Het thema beroepen was zeer geslaagd. We hebben het thema afgesloten samen met groep 1-2 met een viering voor de ouders. Na de beroepen kwam het thema carnaval. De kinderen mochten zelf bedenken waar de ze over wilden werken binnen het thema carnaval. Hierdoor was de betrokkenheid zeer groot. Er werden groepjes gemaakt en ze gingen aan de slag. Er moest in ieder geval een verhaal over geschreven worden of een toneelstuk en iets over geknutseld worden. De kinderen mochten de resultaten laten zien tijdens een viering in de klas. Wat waren ze trots. Daarna volgde op vrijdag de carnavalsviering in de kuil. Hierna waren de kinderen toe aan vakantie. Ze hebben ook zo hard gewerkt!

Na de carnavalsvakantie gaan we werken over het thema "water". We starten met het leven in de sloot.

 

December 2018

We kunnen met onze groep terugkijken op een leuke en gezellige periode. We hebben gewerkt over de herfst waarbij we over het weer hebben gewerkt en regenmeters hebben gemaakt. De kinderen hebben geleerd wat voor een soort wolken er zijn en wat deze vertellen over het weer en de neerslag. Natuurlijk zijn we naar buiten gegaan om te kijken welke wolken er toen te zien waren. Daarna kwam het thema sinterklaas en zijn spiekpietjes. We hebben heerlijke pepernoten gebakken en natuurlijk opgegeten. Na deze toch wat spannende periode rondom de Sint keerde de rust weer terug in de sfeervolle kerstperiode. Het prentenboek "De kerstwens van Raffie" stond daarbij centraal. We zijn gestart met een atelier waar de kinderen van de hele school weer mooie dingen hebben gemaakt met verschillende technieken, zoals solderen en macramé. Tijdens dit atelier hebben 2 groepjes attributer gemaakt voor de toneelvoorstelling van de leerkrachten. Maar eerst natuurlijk het kerstdiner. We hebben heerlijk gegeten in de klas. Het was heel gezellig. Daarna zijn we naar de kuil gegaan om te kijken naar het fantastische optreden van de schoolband. Hierop volgde het toneelstuk van de leerkrachten. Het was een zeer geslaagde kerstavond op de Regenboog. En we willen alle ouders bedanken voor al hun hulp. We wensen iedereen prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Na de kerstvakantie starten we met het thema "beroepen".

 

Oktober 2018

In groep 2/3 hebben we de afgelopen weken hard gewerkt aan het thema: "Samen kunnen we alles". In het verhaal van Bever, Beer en Egel gaat de burcht van Bever stuk. Gelukkig zijn Beer en Egel er om hem te helpen en een nieuwe burcht voor hem te bouwen. In de klas hebben we ook een burcht gebouwd. Maar we hebben ook met elkaar bedacht hoe we Bever kunnen helpen, omdat hij pijn heeft aan zijn poot en daardoor niet meer kan lopen. In twee-tallen zijn de kinderen aan de slag gegaan. Ze hebben eerst een bouwtekening gemaakt en daarna zijn ze met allemaal verschillende materialen karretjes gaan maken voor

Bever. De enige opdracht was dat er wielen aan moesten zitten. 

De resultaten waren prachtig, we hebben ze aan elkaar gepresenteerd in de speelzaal.

We hebben Bever echt kunnen helpen, want daar zijn vrienden voor!

 

Hallo allemaal,

 

Leuk dat je een kijkje komt nemen bij "Knipogen".

Wij zijn weer begonnen. Wel spannend hoor een nieuw lokaal, nieuwe juffen.

Maar we zijn snel gewend en we hebben al veel geleerd. De komende weken werken we over ik en over ons lichaam. Maar we hebben ook al bezoek gehad van "Flip" de beer, die wil graag in onze klas komen wonen. Dat mag natuurlijk  we zijn  zelfs al begonnen om een huis voor hem te bouwen. Zou Flip nog meer familie hebben?

 

We houden jullie op de hoogte!