Groep 3-4

Hallo allemaal.

Zo, de eerste 2 weken zitten er alweer op. Deze weken hebben we gewerkt over vrienden en vriendschap en stond de groepsvormimg centraal. 
Er waren voor de kinderen veel nieuwe dingen te ontdekken. Groep 3 werkte voor het eerst met veilig leren lezen en hebben een echt rekenboek gekregen waar ze in werken. De kinderen hebben nu 4 letters geleerd. De i, k, m en de s. Echt geweldig om te zien dat de kinderen ontdekken dat ze met deze letters al heel veel woorden kunnen maken. (mik, kim, sim, ik, sik, sis enz.) Ze zijn super trots dat ze al kunnen lezen. Thuis samen lezen met de kinderen helpt ze enorm om deze letters nog beter te onthouden. Met rekenen zijn we vooral heel veel aan het tellen, om zo een goed inzicht te krijgen in de getallenlijn, getalbegrip, cijferkennis. En natuurlijk is het nieuw voor ze om in een echt werkboek te werken. Daarnaast hebben de kinderen een schrijfboekje en een cijferboekje. Telkens als de kinderen een nieuwe letter leren lezen, leren ze meteen hoe ze de letter moeten schrijven.
Voor groep 4 zijn er ook veel nieuwe dingen. Ze hebben er een aantal 'vakken' bij gekregen. Vorig jaar hadden ze veilig leren lezen. Daar zaten alle onderdelen van taal/lezen in verwerkt. Nu zijn deze onderdelen apart. Nu hebben ze op het gebied van taal: spelling (spelling in beeld), taal (taal in beeld) en technisch lezen (timboektoe). Met rekenen verandert er nu nog niet veel. We gaan verder met rekenen tot honderd. Later in het jaar komen de tafeltjes aan bod. Voor groep 4 geldt dat ze nu toe gaan passen wat ze vorig jaar allemaal geleerd hebben. Steeds meer zelfstandig opdrachten lezen bij rekenen en taal bijvoorbeeld. Ook groep 4 heeft een schrijfboekje. Nu leren ze de hoodletters schrijven. En leren ze om kleiner te gaan schrijven.
Dus heel veel nieuwe dingen en Manita, Yvonne en ik zijn super trots op ze wat ze allemaal al hebben laten zien deze eerste 2 weken. Het is een hele leuke groep en we gaan lekker veel leren dit schooljaar.

Groetjes Manita, Yvonne en Ingrid.
 

 

Hallo allemaal,

 

Vanaf het nieuwe schooljaar kunnen jullie hier zien wat groep 3-4 zoal doet.

 

Groetjes