Groep 7-8

Groep 7-8 Groep 7-8

Verkeersexamen, door Aniek Habraken

Wij hebben allemaal erg veel er aan gedaan om ons fiets examen te halen. We hebben in groep 7 verkeer gehad het hele jaar. Maar in onze takentijd moesten we het verkeers boekje maken, soms was het moeilijk en soms was wat makkelijker. Een keer hadden we een nieuwe en een minder nieuwe fiets in onze klas gezet om te kijken naar de lijst en hoe je moest controleren want het was verstandig om je fiets thuis te controleren. We moesten een tijdje voor het verkeersexamen allemaal op de fiets naar school komen want onze meester wilde de verkeersroute een keer met heel groep 7 fietsen en dat hebben we toen gedaan. We moesten wel allemaal goed onze hand uitsteken,  achterom kijken en natuurlijk goed de bochten nemen, ook al was het oefenen met de hele klas. Uiteindelijk is heel groep 7 geslaagd!!!

 

Gemaakt door: Aniek Habraken

 

Alaaf krutjesgatters en krutjesgatterinnekes,

Het is weer bijna carnaval. Zoals te zien is bij de foto's zijn we al wezen carnaval creatieven (nieuw werkwoord??). Aankomende vrijdag barst het feest op school ook los, met onze eigen prins Thomas dun Urste en prinses Eefje dun Urste.

Ook hebben we meegedaan aan de Sjors Sportiefwedstrijd en onze Satine heeft de wedstrijd gewonnen. Op een foto kunnen jullie zien dat ze het eerste exemplaar heeft gekregen uit handen van de wethouder.

De schooladviezen voor groep 8 zijn ook bekend. Jullie mogen allemaal trots zijn. Het eerste raport voor groep 7 is ook uitgedeeld. Iedereen kan dus nu zien wat hun kwaliteiten zijn en waar ze nog wat aandacht aan moeten besteden.

Na de carnavalsvakantie staan er nog leuke, maar ook belangrijke dingen op het programma: IEP-toets groep 8, verkeersexamen groep 7, boomplantdag, week van het geld.

Daarnaast is het schoolkamp van groep 8 al gepland en starten we na de vakantie met het oefenen voor de afscheidsmusical. We zorgen voor een fijne afsluiting van de basisschoolperiode.

Maar voor nu....Veul leut en Alaaf!

 

Ho ho ho,

We zijn aanbeland in december. Een gezellige, maar ook een drukke maand. We hebben op 5 december de Sint met zijn pieten mogen ontvangen. En natuurlijk hebben we surprises gedaan met de klas. Ook dit jaar was het weer een verrassing wie wie had! Maar wat waren er toch mooie surprises gemaakt! Van een kauwgomballenautomaat tot een snoepkast. Van een paarse lama tot een een wilde rimboe met een pandabeer.

Vooruitkijkend wordt het het een spannend nieuw jaar. De kinderen van groep 8 gaan naar het voortgezet onderwijs en de leerlingen van groep 7 krijgen hun voorlopig advies.

Rest ons om iedereen fijne feestdagen te wensen en een heel gezond en gelukkig 2019!

Groep 7-8

 

Hallo allemaal!

We zijn alweer een aantal weken bezig en wat hebben we al weer een hoop gedaan. We zijn gestart met een nieuwe Engelse methode. Daarbij is het belangrijk dat we een hele les Engels praten. En dat is best wel lastig....

Ook zijn we gestart met Bomberbot. Dat is een programma waarin we spelenderwijs en stap voor stap ICT vaardigheden ontwikkelen. Tijdens de inloopavond kunnen we dit laten zien!

Ook zijn we bezig geweest met de Peace poster contest. Dat is een tekenwedstrijd dat over de hele wereld gehouden wordt. En het thema past goed bij de kinderboekenweekthema: vriendschap.

Bent u nieuwsgierig geworden over wat we allemaal in de klas doen, kom dan een kijkje nemen tijdens de inloopavond van donderdag 11 oktober. Tot dan!

 

Hallo allemaal!

Welkom op de groepspagina van groep 7-8, eyecatchers. Op deze pagina leest en ziet u waar we in de groep mee bezig zijn. We gaan er een erg leuk en leerzaam schooljaar van maken.

 

Dit jaar is Jurre Spoor in onze groep. Hij is een 4e jaars student en hij gaat afstuderen in onze groep. Jullie zullen snel kennis met hem maken.

Houd ook onze app en facebookpagina in de gaten voor actuele meldingen en foto's!

Groetjes van groep 7-8 (the eyecatchers)