Blogs 1-10 van totaal 116 weergegeven.

Regenblog

Bewegend leren

Bewegend leren

Omdat het vandaag zo'n lekker weer was, zijn we met diverse groepen naar buiten gegaan; actief en bewegend leren! Groepen 5 t/m8 zijn naar het Hertenkamp gegaan om samen te sporten en groep 3-4 heeft buiten op het schoolplein gerekend. 

Fijne zomervakantie allemaal!

Fijne zomervakantie allemaal!

Hallo allemaal, Wij van OBS De Regenboog willen iedereen een fijne zomervakantie toewensen. Hopelijk blijft iedereen gezond en mogen jullie genieten van een fijne tijd. Tot na de vakantie! Team OBS De Regenboog

Seveneet op bezoek bij De Boerderij!

Seveneet op bezoek bij De Boerderij!

De kinderen van cateringbedrijf Seveneet (groep 7/8) zijn naar De Boerderij in Breugel gegaan om daar heerlijke appeltaarten en muffins te bezorgen aan een leuke groep ouderen. De kinderen werden er met veel enthousiasme ontvangen en hebben 1,5 uur heerlijk gekletst met deze lieve mensen. De kinderen vonden het erg gezellig om onder het genot van een zelfgebakken appeltaart te luisteren naar de mooie verhalen en vragen van de mensen. Zeker voor herhaling vatbaar, het was top!

Een huis voor de koolmees!

Een huis voor de koolmees!

Op vrijdag 7 februari hebben de kinderen van OBS De Regenboog samen met de mensen van het IVN een hele leuke en leerzame dag gehad. De kinderen kregen in de ochtend een uitleg over de natuurlijke vijand van de processierups. Nadat de kinderen meer informatie hadden gekregen over de koolmees gingen ze aan de slag met het maken van koolmezenhuisjes. De kinderen van groep 1 tot en met 8 hebben vervolgens 60 mooie huisjes gemaakt die we later dit jaar een plekje gaan geven. Naast het bouwen van de huisjes hebben ze ook vogelvoer gemaakt, wat zullen de vogels gaan smullen! Het was een leuke en leerzame dag, IVN bedankt!

Fides

Fides

We hebben een prachtige Fides wand gemaakt op onze school. Fides is een methodiek die altijd zichtbaar is en niet alleen centraal staat in een les over sociale zaken. Op deze manier maken wij allerlei sociale thema's bespreekbaar. Wij vinden het van groot belang dat kinderen, ouders en collega's het fijn hebben en zich 100% oké voelen bij ons op school.  We zijn erg blij dat de symbolen nu ook een plek hebben gekregen bij de ingang van de school! 

Tentoonstelling surprises

Tentoonstelling surprises

Tentoonstelling surprises Ook dit jaar stond er weer een prachtige tentoonstelling in de kuil van alle surprises. Van maandag t/m woensdag kon iedereen genieten van al het moois dat is gemaakt. 

Aan de slag met TopOndernemers!

Aan de slag met TopOndernemers!

Sinds dit schooljaar werken wij op school met de methode TopOndernemers. Topondermers laat leerlingen op verschillende, nieuwe en verfrissende manieren werken aan geschiedenis, aardrijkskunde, natuur en techniek. Door de methode leren kinderen via thematisch onderwijs zichzelf en de wereld kennen. Kinderen worden met TopOndernemers uitgedaagd om initiatief te nemen, samen te werken en creatief te zijn. Op dit moment zijn de kinderen bezig met het thema ´'De wereld in het klein'', komt gerust eens kijken!  

Nieuwe KMR

Nieuwe KMR

Vandaag hebben alle kinderen die zich verkiesbaar wilden stellen voor de KMR een presentatie gegeven. Welke plannen hebben deze kinderen voor de KMR?  Na de presentaties is er in de groepen gestemd en met trots presenteren wij onze nieuwe KMR aan u......... Groep 5 Ela, Groep 6 Rosa, Groep 7 Noah, Groep 8 Luke.  We gaan er weer een mooi jaar van maken vol goede nieuwe ideeën.      Links de nieuwe KMR, en rechts de oude KMR.  

Groep 7/8 start een cateringbedrijf!

Groep 7/8 start een cateringbedrijf!

Hallo allemaal, Wij als groep ⅞ van basisschool De Regenboog zijn een cateringsbedrijf gestart en ons bedrijf heet Seveneet. Het is voor ons heel leerzaam, want er zijn meerdere variaties van leren en dat maakt het voor ons ook heel leuk. Wij maken eten voor gelegenheden zoals kerst en verjaardagen maar we koken ook met veel plezier voor bejaarden. Wij als het managementteam van Seveneet zorgen ervoor dat als u een bestelling doet dat het dan goed bij u aankomt. Dus bestel bij Seveneet een heerlijke lunch!!!    Groetjes Seveneet (groep ⅞)  

Frisse start!

Frisse start!

Wij hebben een frisse start gemaakt!  Vanmorgen werden alle kinderen in een wasstraat van teamleden ontvangen voor een frisse start van het nieuwe schooljaar! We gaan er weer een topjaar van maken. 

[1-10][11-20][21-30][31-40][41-50][51-60][61-70][71-80][81-90][91-100][101-110][111-116] volgende