Blogs 1-10 van totaal 112 weergegeven.

Regenblog

Fides

Fides

We hebben een prachtige Fides wand gemaakt op onze school. Fides is een methodiek die altijd zichtbaar is en niet alleen centraal staat in een les over sociale zaken. Op deze manier maken wij allerlei sociale thema's bespreekbaar. Wij vinden het van groot belang dat kinderen, ouders en collega's het fijn hebben en zich 100% oké voelen bij ons op school.  We zijn erg blij dat de symbolen nu ook een plek hebben gekregen bij de ingang van de school! 

Tentoonstelling surprises

Tentoonstelling surprises

Tentoonstelling surprises Ook dit jaar stond er weer een prachtige tentoonstelling in de kuil van alle surprises. Van maandag t/m woensdag kon iedereen genieten van al het moois dat is gemaakt. 

Aan de slag met TopOndernemers!

Aan de slag met TopOndernemers!

Sinds dit schooljaar werken wij op school met de methode TopOndernemers. Topondermers laat leerlingen op verschillende, nieuwe en verfrissende manieren werken aan geschiedenis, aardrijkskunde, natuur en techniek. Door de methode leren kinderen via thematisch onderwijs zichzelf en de wereld kennen. Kinderen worden met TopOndernemers uitgedaagd om initiatief te nemen, samen te werken en creatief te zijn. Op dit moment zijn de kinderen bezig met het thema ´'De wereld in het klein'', komt gerust eens kijken!  

Nieuwe KMR

Nieuwe KMR

Vandaag hebben alle kinderen die zich verkiesbaar wilden stellen voor de KMR een presentatie gegeven. Welke plannen hebben deze kinderen voor de KMR?  Na de presentaties is er in de groepen gestemd en met trots presenteren wij onze nieuwe KMR aan u......... Groep 5 Ela, Groep 6 Rosa, Groep 7 Noah, Groep 8 Luke.  We gaan er weer een mooi jaar van maken vol goede nieuwe ideeën.      Links de nieuwe KMR, en rechts de oude KMR.  

Groep 7/8 start een cateringbedrijf!

Groep 7/8 start een cateringbedrijf!

Hallo allemaal, Wij als groep ⅞ van basisschool De Regenboog zijn een cateringsbedrijf gestart en ons bedrijf heet Seveneet. Het is voor ons heel leerzaam, want er zijn meerdere variaties van leren en dat maakt het voor ons ook heel leuk. Wij maken eten voor gelegenheden zoals kerst en verjaardagen maar we koken ook met veel plezier voor bejaarden. Wij als het managementteam van Seveneet zorgen ervoor dat als u een bestelling doet dat het dan goed bij u aankomt. Dus bestel bij Seveneet een heerlijke lunch!!!    Groetjes Seveneet (groep ⅞)  

Frisse start!

Frisse start!

Wij hebben een frisse start gemaakt!  Vanmorgen werden alle kinderen in een wasstraat van teamleden ontvangen voor een frisse start van het nieuwe schooljaar! We gaan er weer een topjaar van maken. 

Fijne vakantie!

Fijne vakantie!

Wij wensen iedereen een hele fijne zomervakantie toe en hopen jullie weer fris en gezond te zien aan het begin van het nieuwe schooljaar! Fijne vakantie!!

Dag van de duurzaamheid!

Dag van de duurzaamheid!

Deze maand heeft onze school meegedaan aan de dag van de duurzaamheid. Klimaat en milieu zijn belangrijke onderwerpen, zowel op school als bij de kinderen thuis. De kinderen hebben daarom met het project 'Wij doen het groen' (opgestart door de gemeente Son en Breugel) nagedacht over projecten die bijdragen aan een duurzame gemeente en wereld. Op vrijdag 10 mei hebben de kinderen daarom op een leuke manier gewerkt aan dit onderwerp.  In de groepen 1 t/m 4 zijn de kinderen aan de slag gegaan met het recyclen van afval en het bespreken van de gevolgen van dit afval.  Ook kwam er een imker op bezoek die heeft uitgelegd waarom bijen zo belangrijk zijn voor de natuur en voor ons als mensen. De kinderen hebben de ochtend afgesloten met het proeven van heerlijke honing hmmmm. De groepen 5 tot en met 8 zijn samen met een redacteur van De MooiSonenBreugelkrant aan de slag gegaan met het vullen van een krant. Iedere groep heeft een mooie pagina gemaakt die gaat over het thema duurzaamheid. Het was een leuke, leerzame dag!  

I ❤️Ukelele

I ❤️Ukelele

  Muziekonderwijs is van belang. UIt onderzoek is gebleken dat het bespelen van een instrument niet alleen leuk is, maar ook bijdraagt aan de motorische ontwikkeling en de ontwikkeling van het kinderbrein. Het samenspelen verbindt, versterkt sociale vaardigheden en, niet onbelangrijk, muziek draagt bij aan betere schoolprestaties. Het bovenstaande wordt ook onderschreven door Openbare basisschool De Regenboog in Breugel. Zij hebben echter middels het project ‘I ❤️Ukelele’ een belangrijk nieuw resultaat toe kunnen voegen: het spelen van een instrument bevordert het competentiegevoel van kinderen. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan 21e eeuwse vaardigheden.   Leerlingen vanaf groep 5 leren op De Regenboog met elkaar de ukulele te bespelen. Middels een duidelijke en aansprekende presentatie leren ze niet alleen iets over de geschiedenis van de ukelele maar ook hoe ze het instrument kunnen stemmen en bespelen. Na de presentatie kunnen de leerlingen al drie akkoorden spelen. Vervolgens kunnen ze zich zelfstandig verdiepen middels een tweede presentatie. In deze presentatie leren ze nog meer akkoorden en verschillende manieren van aanslaan. De presentatie is oneindig en nodigt uit tot aanvullen door de kinderen zelf. Muziek onderwijs wordt op deze manier niet alleen leerkracht onafhankelijk, leerlingen krijgen ook de kans zich competent te voelen en hun talenten te ontwikkelen. Muziekonderwijs is van belang. UIt onderzoek is gebleken dat het bespelen van een instrument niet alleen leuk is, maar ook bijdraagt aan de motorische ontwikkeling en de ontwikkeling van het kinderbrein. Het samenspelen verbindt, versterkt sociale vaardigheden en, niet onbelangrijk, muziek draagt bij aan betere schoolprestaties. Het bovenstaande wordt ook onderschreven door Openbare basisschool De Regenboog in Breugel. Zij hebben echter middels het project ‘I ❤️Ukelele’ een belangrijk nieuw resultaat toe kunnen voegen: het spelen van een instrument bevordert het competentiegevoel van kinderen. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan 21e eeuwse vaardigheden. Meer informatie: http://platoolab.nl/  

[1-10][11-20][21-30][31-40][41-50][51-60][61-70][71-80][81-90][91-100][101-110][111-112] volgende